Doorgaan naar hoofdcontent

Het oog wil ook wat, tips voor een mooie kersttafel!

De kerstversiering heeft iedereen ondertussen uitgehaald.
De kerstboom, de kerstversiering, ze zijn allemaal van de partij.

Het enige waar je nu nog aan moet denken is je kersttafel.

Want met Kerstmis draait het allemaal om gezelligheid en samen zijn.  Iedereen neemt even een time-out en wil lekker lang en gezellig aan tafel even bijpraten met familie en vrienden.
Bijpraten, luisteren, lachen het begint allemaal rond een mooie gedekte tafel.



Hier alvast een paar tips :

  • Kies een stijl, kleur, thema voor je kersttafel.  Liefst één dat bij de rest van je interieur past.  
  • Kijk eerst wat je nog in huis hebt, het hoeft niet elk jaar iets nieuws te zijn. Nieuwe combinaties maken wonderen.
  • Het is net als een schilderij, een goede basis is heel belangrijk.  Ga je eerder voor de klassieke stijl kies dan voor een tafellaken, ga je voor de modernere look kies dan voor een tafelloper.
  • Neem een eenvoudig servies als je veel decoratie gaat gebruiken, neem een kleurrijk servies als je de rest sober wil houden.
  • Gebruik nooit meer dan 3 kleuren.
  • Wijn, fris, water, leuke glazen maken je tafel af.  Gebruik ook een apart glas per type drank.
  • En last but not least, ga voor de persoonlijke touch, doe is zot, denk out of the box.
    • Naamkaartjes
    • Stoeldecoratie
    • Home-made tractatie
    • Iets speciaal voor de kids
Over het Kerstdiner hebben we het volgende keer.  Maar de kersttafel is belangrijk, ik vind het altijd bijzonder moeilijk maar wel een must om een prachtige tafel neer te zetten.
Daarom heb ik voor jullie wat ideetjes zelf getest en ben ik ook online op zoek gegaan naar de mooiste kersttafels.

Een paar eigen creaties met inspiraties van over the world wide web 😋

Kies een thema dat bij je interieur past : 
Bij ons is alles zwart en wit, dus een goed en zwart gedekte tafel is en blijft mijn favoriet.


             
Black and Gold
Black and Gold
   


Gebruik nooit meer dan 3 kleuren : 
Ik wou het eens klassiek houden met Rood, groen en wit.

           
3 kleuren
Rood, Groen en Wit


Home made tractaties : 
Ik maakte ooit home-made limoncello, gebruikte het als tafeldecoratie en deed het mijn gasten cadeau.


               
Home made tractatie

Limoncello


Een witte kerst
White is white, één kleur maar ho zo mooi!


          
             Alles home-made (dank u mama)
           Kerstboompjes, merengue, hoedjes, wafeltjes.
Boven tafel mag het ook mooi zijn 


Doe iets speciaals voor de kinderen :

           
      Dwergschoentjes voor de kids
                   
                     Tafelschikking sneeuwmannetjes



Jullie creaties van over the world wide web 😋

Wees creatief met naamkaartjes : 
*https://www.lekkerensimpel.com













Het bestek en de servetten willen er ook leuk uitzien!
*https://www.lekkerensimpel.com











Breng de natuur in huis : 
*http://2wmn.nl/2014/12/pinspiratie-de-kersttafel-dekken/















Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen voor een mooie kersttafel.
Maar geniet vooral van een lekkere maaltijd en een leuke avond...


Zalig Kerstfeest en tot gauw,

Pascale x

Reacties

Populaire posts van deze blog

Home-made Limoncello, een origineel en persoonlijk cadeautje!

In mijn vorig artikel konden jullie tips vinden over het dekken van een mooie kersttafel. Eén van de tips was een huisgemaakte tractie op tafel presenteren. Ik kies ervoor om jullie vandaag uit te leggen hoe jullie een lekkere huisgemaakte Limoncello kunnen aanbieden. Ingrediënten :  5 bio citroenen 400 gr suiker 1/2l water 1/2l alcohol 94° Stap 1 :  Was de citroenen. Schil ze daarna met een dunschiller  (probeer het wit vliesje te vermijden, dit maakt de limoncello bitter) Stap 2 :  Leg de citroenschillen samen met enkele schijfjes citroen in een pot, overgiet met de alcohol en sluit af. Laat de pot gedurende een week rusten. Stap 3 :  Na een week bereid je met het water en de suiker een siroop. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en laat dan afkoelen. Giet de siroop bij de ondertussen volledig geel geworden alcohol en zeef. Giet in fles(sen) en bewaar nog minstens 5 weken op een koele plaats. Daarna kan je van

Mijn 5 lievelingsseries

Na een pol op instagram hebben jullie beslist, deze maand willen jullie weten wat mijn 5 lievelingsseries zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het moeilijker is dan verwacht om er maar 5 uit te kiezen. Zo heb ik bvb series waar ik in mijn jeugd heel vaak naar keek en zijn er de hedendaagse series. Daarom zal ik mijn top 5 in tweevoud opgeven 😊 Graag begin ik met de hedendaagse series (series na 2000):  5. Breaking Bad: Wie heeft het verhaal van Walter White niet gevolgd?  Eén van de meest bekeken series op netflix en volgens mij ook de beste serie van de laatste jaren.  Deze staat welverdiend op de 5de plaats in mij lijstje. De serie liep maar liefst 5 seizoenen met een totaal van 62 afleveringen.  Als je één van de weinigen bent die de serie nog niet gezien heeft, geloof de hype, het is echt zo goed! Walter White (Bryan Cranston) heeft het moeilijk om financieel rond te komen daarom combineert hij een job als leraar chemie met een part-time job in de carwash.  Op de da

Een week lang alle dagen een Chef aan tafel...

Koken is één van mijn passies en vorige week bracht ik alle dagen een Chef aan tafel. Er zijn tegenwoordig heel wat Chefs die boeken uitbrengen over klassieke, gezonde, gemakkelijke, snelle,... recepten. Ik koos voor boeken dat in mijn kast liggen en dit is een vrij breed gamma.  Ik kook vooral klassiek maar probeer toch regelmatig een gezonde touch in mijn menu te brengen. De genodigde Chefs waren deze week : Hemsley and Hemsley : de zusjes Jasmine en Melissa zijn 2 Britse meisjes die ons gezond, lekker en gemakkelijk leren koken.  De kookboeken van de zusjes zijn een echte aanrader, mooie foto's, duidelijke uitleg en aangename tips.  Het leuke is dat je alles makkelijk kan maken en de ingrediënten gemakkelijk terugvindt in de supermarkt. Jamie Oliver : aka "The Naked Chef" , wie zag hem nog niet op TV verschijnen.  Een leuke, eenvoudige sympathieke jonge man die ons steeds opnieuw kan doen watertanden.  Ook hij toont ons aan dat koken niet moeilijk hoe