Doorgaan naar hoofdcontent

Ho, ho, ho, top 10 leukste kerstfilms

Ho, ho, ho, it's the most wonderfull time of the year!

Mooi sneeuwdecor, kerstmuziek en vrolijkheid, de must haves van een goede kerstfilm.

Het is de tijd van het jaar waar we overspoeld worden door Kerstfilms, neem een lekkere warme chocomelk, wat marshmallows, steek de open haard aan en kijk mee...


Dit is mijn kerstfilm Top 10 :

10. Bad Santa
Bad Santa is een film uit 2003 met Billy Bob Thornton (Willie), Tony Cox (Marcus), Bernie Mac (Jim) en vele anderen.
Billy Bob en Bernie zitten strak in hun rol. Billie Bob ziet er dan ook "bad" uit en we weten terug wat Angelina Jolie in hem zag 😉

Willie is een oplichter in hart en nieren en elk jaar vormt hij een duo met Marcus, de lilliputter.
Ze staan verkleed als Kerstman en Elf aan warenhuizen en gebruiken hun vermoming om te stelen.  Hun plan valt in duigen als Willie een vrouw leert kennen met Kerstman fetish en een 8-jarige jongen die de echte betekenis van Kerstmis wil leren kennen.

Billy Bob Thornton speelt regelmatig rols op het nippertje, maar hij is erg meesterlijk in deze job. OP het randje maar aanvaardbaar ...

De beste anti-kerstmis film volgens mij.



9. The Holiday
Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet en Jack Black, wat een cast!
The Holiday is de ideale film voor een Girls Night Christmas.

Iris (Kate WInslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn 2 totaal verschillende vrouwen.  De ene woont in een pittoresk Engels dorp en de andere in de luxe van Hollywood.
Ze willen beiden een nieuwe stap zetten in hun leven en vluchten van de plech die ze beiden hebben met met mannen.  Ze willen weg uit hun dagelijks leven en leren mekaar online kennen.  Ze gaan aan huizenruil doen.  Ze nemen eigenlijk mekaars leven voor even over.

Cliché, gemakkelijk te bekijken film, maar daar kan iedereen met Kerstmis van genieten.


8. Gremlins
Er zijn maar 3 regels :

  • geen licht
  • geen water
  • geen eten na middernacht
voor de wezentjes genaamd Mogwai.

Randi's papa is op zoek naar het ideale kerstcadeau voor zijn zoon Randi.  Hij komt in de Chinese buurt terecht waar een kleine jongen hem meelokt naar een winkel.  Daar ontmoet hij een klein wezentje, het is een Mogwai.  De kleine Mogwai komt bij Randi terecht, hij krijgt de naam Gizmo.  Gizmo is een schattig lief beestje, tot de regels overschreden worden.

Typische 80's film, deze film heeft alles, een lief beestje, grappen, lelijke monsters.
Geweldig jeugdsentiment en volgens mij noemen er nu heel wat huisdieren Gizmo!



7. The Santa Clause
Met Tim Allen in de hoofdrol, The Santa Clause uit 1994.  

Op kerstavond hoort Scott geluid op het dak.  Hij gaat kijken en ziet iemand op het dak lopen, deze schrikt van Scott en valt van het dak en overlijdt.  Blijkt dat het om de Kerstman gaat.  Na enkele momenten verdwijnt hij, maar zijn pak blijft liggen.  Na aandringen van zijn zoon Charlie trekt Scott het pak aan.  Hierdoor wordt hij beetje bij beetje de Kerstman.  

Verrassend is het verhaal niet echt maar het is en blijft een heel aangename film om naar te kijken.
Tim Allen is ook de geschikte Kerstman.  Echte feel good film.
Hij tovert bij mij een glimlach van begin tot einde.


6. Scrooge
A Christmas Carol, verhaal van Charles Dickens uit 1843 werd menig maal verfilmd. In 2009 met  Jim Carey als Scrooge.

We kennen het verhaal allemaal wel, Ebenezer Scrooge begint de Kerstdagen zoals gewoonlijk knorrig en minachtend.  Maar de geesten van zijn kerstverleden, -heden en -toekomst nemen hem mee op reis zodat hij de waarheid onder ogen moet zien.  Scrooge dient zijn hart open te stellen om het geluk te vinden.

Een oud, heel oud verhaal, in een nieuw jasje.  Disney maakt er een prachtexemplaar van met deze geanimeerde personnages.
Ze bleven heel dicht bij het originele verhaal, heel geslaagde verfilming, hoort zeker in deze top 10!


5. Jingle All The Way
Film uit 1996 met Arnold Swarzenegger.  

Hij speelt hierin Howard, hij is een zakenman en heeft nooit tijd om zijn beloftes waar te maken voor zijn gezin.  Vooral zijn zoon lijdt hieronder.  Turbo-man is de hype dit jaar en ook zijn zoontje Jamie heeft hem gevraagd aan de Kerstman.
Er is maar 1 probleem, sold-out!  Howard zal er alles aan doen om er één te pakken te krijgen.  Maar Myron, de dolgedraaide postbode, zoekt ook een exemplaar voor zijn zoon.  Wie zal er winnen?  Wat gebeurt er?  Turbo-man is de oplossing ...

Er zitten een paar heel leuke grappen in, Arnold is gewoon goed in dit genre.



4. Home Alone
Home alone is en blijft één van de populairste kerstfilms.  Hij behaalt mijn top 3 net niet.
Er werden 3 vervolgfilms op gemaakt, maar voor mij blijft de eerste de beste.  een jonge Macaulay Culkin als Kevin, Joe Pesci (Harry), Daniel Stern (Marv), Devin Ratray (Buzz), Kieran Culkin (Fuller) - jaja broer van, wat een cast!

De familie Mc Callister beslist om met Kerst naar Parijs te gaan.  Het is nogal druk voor vertrek zeker met de oom en tante in huis.  Kevins oudere broer Buzz plaagt hem en Kevin wordt boos.  Hij wordt als straf naar boven gestuurd.  De volgende ochtend overslaapt de familie zich en vertrekken ze gehaast.  In heel deze drukte vergeten ze Kevin.  
Kevin ontwaakt later en merkt dat hij helemaal alleen is.  Kevin beleeft een Top Kerstfeest! Geen volwassenen in huis, hij kan doen en laten wat hij maar wil.
Een paar inbrekers krijgen het huis in de gaten maar Kevin beseft dat hij zijn huis moet verdedigen.  Eén oplossing, booby-traps...

Deze zal uiteraard ook dit jaar weer van de partij zijn maar het blijft een echte feelgood film, hoe vaak je hem ook ziet of gezien hebt.
Maccaulay Culkin met zijn geinige gezicht is altijd leuk om te zien.


3. Miracle on 34the Street
Zien is geloven, maar sommige dingen kan je niet zien.  Je moet er gewoon in geloven.
Do you believe in Santa Clause?
De 6-jarige Susan kent het geheim, haar mama heeft het haar vertelt, de kerstman bestaat niet.
Maar na het ontmoeten van een wel heel speciale kerstman in het winkelcentrum waar haar mama werkt, Kris Kringle begint ze toch te twijfelen aan het al dan niet bestaan van de Kerstman.
Zelf haar mama moet eraan toegeven en gelooft in Kris Kringle.
Na het ontmoeten van Kris krijgt Susan het mooiste kerstcadeau, iets om in te geloven...

De originele versie is uit 1947 naar een novelle van Valentine Davies maar ik keek naar de versie uit 1994 met Mara Wilson (Susan, maar ook het leuke meisje uit Mathilda en Mrs Doubtfire).

Op Kerstdag komen de 3 wensen van Susan uit een vader, een huis en ...

Miracle on 34the Street is een heerlijk sfeervolle kerstfilm met een prima verhaal, goed acteerwerk, leuke muziek en zo zetten we alvast de top 3 in.



2. The Grinch
Voor de tweede keer in deze top 10 ontmoeten we Jim Carrey. 
The Grinch is voor mij de op één na beste kerstfilm.  Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr Seuss en geregisseerd door Ron Howard (ook gekend als Richie in Happy Days).

De personnages in de Grinch zijn Who's.  Ze lijken op elfen of eftelingwezentjes 😊 volgens mij.
Kerstmis staat weer voor de deur en the Who's bereiden zich voor, voor het belangrijkste feest van het jaar.  De jonge Cindy Lou beseft snel dat Kerst nog enkel om cadeautjes en lekker eten draait en niet meer om de gezelligheid.  Tijdens een bezoek aan het postkantoor ontmoet ze de Grinch, een monsterlijke Who.  Ze schrikt zo hard van hem dat ze in de postsorteermachine beland, maar tot haar verrassing red de Grinch haar.  Cindy begint te twijfelen of de Grinch echt wel een monster is, ook al heeft hij een slecht humeur en een eng uiterlijk.
De Grinch is niet wie hij lijkt te zijn en iedereen beseft dat Kerst om meer draait dan cadeau's alleen...

De Grinch, fantastisch vertolkt door Jim Carrey.  En het belangrijkste element, deze film heeft een hart 💗!



1. Edward Scissorhands
Voor velen onder jullie waarschijnlijk een atypische keuze maar dit is echt mijn all-time favorite.

Een tijdloze film van Tim Burton.  Zijn films blijven gewoon altijd mooi om naar te kijken.
Hoofdrolspeler Johnny Depp, was hierin maar het begin voor Burton.  Ze werkten nog samen in Sleepy Hollow, Charlie and The Chocolate Factory, Alice in Wonderland, Dark Shadows, en zoveel meer.

Edward is gecreëerd door een uitvinder die echter stierf voor hij afgewerkt was.  Hierdoor heeft Edward scharen in plaats van handen.
Peg, een deur aan deur verkoopster, vindt hem in een spookachtig kasteel.  Ze beslist om hem mee naar huis te nemen.  Edward kan als de beste haar knippen, struiken een vorm geven, iedereen vindt hem geweldig.  Hij wordt verliefd op Kim (een jonge Winona Ryder), Peg's dochter.  Maar haar vriend Jim vindt het maar niets.
Voor Edward er was, was er geen sneeuw in hun dorp, nu sneeuw het elk jaar.
Edward ben jij dat???

Deze film heb ik intussen al zo vaak gezien maar nog steeds mijn hart aan verloren.  Nog net zo mooi als de eerste keer dat ik hem zag in 1990.

Johnny Depp is ook erg overtuigend, zelden iemand met zoveel overgave een rol zien spelen.

Deze film is zo puur als chocolade 😋





Zo ik hoop dat jullie ook al volledig into Kerstfilms zijn.
De komende weken zullen we er een hele boel op ons afkomen maar dit was alvast mijn top 10.





Alvast prettige feestdagen en veel filmgenot.

Groetjes,

Pascale





Reacties

Populaire posts van deze blog

Home-made Limoncello, een origineel en persoonlijk cadeautje!

In mijn vorig artikel konden jullie tips vinden over het dekken van een mooie kersttafel. Eén van de tips was een huisgemaakte tractie op tafel presenteren. Ik kies ervoor om jullie vandaag uit te leggen hoe jullie een lekkere huisgemaakte Limoncello kunnen aanbieden. Ingrediënten :  5 bio citroenen 400 gr suiker 1/2l water 1/2l alcohol 94° Stap 1 :  Was de citroenen. Schil ze daarna met een dunschiller  (probeer het wit vliesje te vermijden, dit maakt de limoncello bitter) Stap 2 :  Leg de citroenschillen samen met enkele schijfjes citroen in een pot, overgiet met de alcohol en sluit af. Laat de pot gedurende een week rusten. Stap 3 :  Na een week bereid je met het water en de suiker een siroop. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken en laat dan afkoelen. Giet de siroop bij de ondertussen volledig geel geworden alcohol en zeef. Giet in fles(sen) en bewaar nog minstens 5 weken op een koele plaats. Daarna kan je van

Mijn 5 lievelingsseries

Na een pol op instagram hebben jullie beslist, deze maand willen jullie weten wat mijn 5 lievelingsseries zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het moeilijker is dan verwacht om er maar 5 uit te kiezen. Zo heb ik bvb series waar ik in mijn jeugd heel vaak naar keek en zijn er de hedendaagse series. Daarom zal ik mijn top 5 in tweevoud opgeven 😊 Graag begin ik met de hedendaagse series (series na 2000):  5. Breaking Bad: Wie heeft het verhaal van Walter White niet gevolgd?  Eén van de meest bekeken series op netflix en volgens mij ook de beste serie van de laatste jaren.  Deze staat welverdiend op de 5de plaats in mij lijstje. De serie liep maar liefst 5 seizoenen met een totaal van 62 afleveringen.  Als je één van de weinigen bent die de serie nog niet gezien heeft, geloof de hype, het is echt zo goed! Walter White (Bryan Cranston) heeft het moeilijk om financieel rond te komen daarom combineert hij een job als leraar chemie met een part-time job in de carwash.  Op de da

Een week lang alle dagen een Chef aan tafel...

Koken is één van mijn passies en vorige week bracht ik alle dagen een Chef aan tafel. Er zijn tegenwoordig heel wat Chefs die boeken uitbrengen over klassieke, gezonde, gemakkelijke, snelle,... recepten. Ik koos voor boeken dat in mijn kast liggen en dit is een vrij breed gamma.  Ik kook vooral klassiek maar probeer toch regelmatig een gezonde touch in mijn menu te brengen. De genodigde Chefs waren deze week : Hemsley and Hemsley : de zusjes Jasmine en Melissa zijn 2 Britse meisjes die ons gezond, lekker en gemakkelijk leren koken.  De kookboeken van de zusjes zijn een echte aanrader, mooie foto's, duidelijke uitleg en aangename tips.  Het leuke is dat je alles makkelijk kan maken en de ingrediënten gemakkelijk terugvindt in de supermarkt. Jamie Oliver : aka "The Naked Chef" , wie zag hem nog niet op TV verschijnen.  Een leuke, eenvoudige sympathieke jonge man die ons steeds opnieuw kan doen watertanden.  Ook hij toont ons aan dat koken niet moeilijk hoe